Door Iris Oostlander (Wassenaarse krant 14 oktober 2022)

De evenementencommissie van de Federatie van Wassenaar ouderenorganisaties (FWO) had op ‘ouderendag’, donderdag 6 oktober, een fraai programma gemaakt.
De bezoekers waren in groten getale gekomen en genoten van een ‘voorleeslunch’, mooie muziek, verzorgd door twee Wassenaarse huisartsen, en een ‘beweeeg’bingo die met veel enthousiasme werd ontvangen.

In de Warenar stonden de tafels sfeervol gedekt klaar voor de vijftigtal ouderen die hadden ingetekend voor deze dag. Onder het genoten van een heerlijke lunch kregen ze een verhaal voorgelezen door Henk Gouloze, die dat op zijn eigen meesterlijke wijze bracht.

Henk Gouloze Ouderendag 2022

Daarna was het tijd voor twee lokale huisartsen om de bezoekers muzikaal te verwennen.
Het optreden van Ron van Niekerk en George Schaepman werd goed ontvangen en tijdens hun bijdrage van Ramses Shaffy ‘Laat me mijn eigen gang maar gaan’, hoorde je eenieder meezingen.

Huisartsen ouderendag

Meedoen was ook het thema van de ‘beweeg’bingo die volgde. Onder begeleiding van fysiotherapeut Sandra Ruiternbeek van de Zorgpraktijk konden gasten leuke prijsjes winnen, mits ze bingo hadden en de bewegingen meededen.
“Omhels jezelf” of “tap met de voeten op de vloer” en “knijp in je handen”, allemaal oefeningen die zelfs zittend konden worden gedaan. Een mooie manier om in bewegingen te blijven, ook als de leeftijd wat verder gevorderd is.
Het was een mooie afsluiting van een dag voor ouderen, georganiseerd door de FWO. Het bestuur was voltallig aanwezig en prees de organisatie van hun evenementencommissie.